Ekzema e lëkurës dhe uji i zbutur – Ekzema Atopike ose Rjebulla

Ekzema e lëkurës dhe uji i zbutur – Ekzema Atopike ose Rjebulla

Çfarë është ekzema e lëkurës?

Ekzema e lëkurës, ose ekzema atopike(rjebulla), është një sëmundje e ndërlikuar me shenja dhe simptoma të ndryshme për secilin rast. Ajo mund të shfaqet me: acarim, lëkurë të thatë, ndonjëherë në të gjithë trupin, kruajtje dhe njolla. Disa lloje të ekzemës gjithashtu mund të shkaktojnë flluska të lënduara dhe të përflakura.

E dinit që 1 në 5 fëmijë vuajnë nga ekzema?

Uji i fortë mund të shkaktojë ose përkeqësojë gjendjen e ekzemës, si dhe të nxisë përdorimin e sasive më të mëdha të detergjenteve dhe produkteve për të qetësuar dhe zbutur lëkurën dhe flokët, duke përkeqësuar irritimin.

Në fakt, uji i fortë është më agresiv, por nuk i eleminon të gjitha mbetjet e detergjentëve, të cilat, duke mbetur në lëkurë, mund të bllokojnë poret, të cilat  thahen dhe të irritojnë më tej.

Shkencëtarët nga Universiteti i Sheffield of King’s College në Londër kanë demonstruar gjithashtu lidhjen midis ujit të fortë dhe ekzemës.

Artikulli shkencor – i botuar në Journal of Investigative Dermatology  – vëzhgon sesi uji i fortë dëmton lëkurën, duke rritur rrezikun e infeksioneve dhe duke kontribuar potencialisht në zhvillimin e ekzemës, duke konfirmuar atë që kemi ditur prej vitesh.

Kur bëhet fjalë për kushtet e lëkura, uji i zbutur mund të bëjë ndryshimin!

Studimet tregojnë se mineralet e pranishme në ujin e fortë (të njëjtët përgjegjës për gurin gëlqeror) e bëjnë lëkurën më të ndjeshme ndaj acarimit, ndërsa duke përdorur ujë të zbutur, studiuesit vërejtën një reduktim të efekteve negative dhe një rrezik më të ulët të zhvillimit të ‘ekzemës.

Zbutësi i ujit, duke eliminuar gurët gëlqerorë, lehtëson efektin e ujit të fortë në lëkurë, por përfitimet e një zbutësi uji shkojnë përtej trajtimit të ekzemës.

 

Për më shumë informacion: [email protected]

Water Boutique – Ku ka ujë jemi ne…