5 shenja që tregojnë se keni nevojë për një zbutës uji

5 shenja që tregojnë se keni nevojë për një zbutës uji

Zbutja e ujit ka një gamë të gjerë përfitimesh për çdo shtëpi, po ashtu edhe për njerëzit.  Shumica e njerëzve mund të mos e marrin parasysh këtë derisa  fillojnë të përjetojnë probleme të ndryshme gjatë jetës së tyre të përditshme. Lëkura e thatë, njollat ​​në pajisje dhe veshjet e zbehura mund të fillojnë dhe ju  pyesni veten se çfarë saktësisht është problemi.

Nëse jeni duke përjetuar një ose të gjitha nga sa folëm më sipër, ka shumë mundësi që fajtori të jetë uji. Shkenca e zbutjes së ujit është mjaft komplekse, kështu që me pak fjalë, zbutësit e ujit eliminojnë mineralet nga uji ynë që e bëjnë atë të jetë i fortë dhe që nga ana tjetër e bën atë të jetë shkatërrues për trupin tonë dhe paisjet  shtëpiake. Një zbutës uji jep  zgjidhjen per Uji i fortë.

Këtu janë pesë shenja që tregojnë se është koha për të përmirësuar jetën tuaj përmes magjisë së ujit të zbutur.

  1. Keni lëkurë dhe flokë të thatë.

Kur bëni dush ose lani duart me ujë të fortë, grumbullimi i depozitave minerale mund të shkaktojë tharjen e lëkurës dhe flokëve tuaj, duke ju bërë të ndjeni kruarje dhe plasaritje. Uji i fortë gjithashtu bllokon poret tuaja dhe mund të shkaktojë inflamacion të lëkurës, pika të zeza dhe një sërë njollash të tjera.

Magjia e ujit të butë është se ai në fakt ushqen dhe hidraton lëkurën tuaj dhe ju bën të ndiheni të freskët gjatë gjithë ditës.

  1. Vini re njolla dhe gëlqere( smërc).

Përveçse ndikojnë në lëkurën dhe flokët tuaj, mineralet në ujin e fortë mund të lënë gjithashtu njolla në sipërfaqet shtëpiake si lavamanë, tualete dhe vaska, duke shkaktuar një pamje të pakëndshme. Kjo ndodh kur uji i fortë avullon dhe kalciumi dhe magnezi lihen pas për t’u tharë dhe ngurtësuar. Uji i fortë shkakton gjithashtu zhvillimin e smërcit (ose gëlqeres) në pajisje dhe madje edhe në tubat tuaj, gjë që mund të pengojë aftësinë e shtëpisë tuaj për të kaluar në mënyrë efikase ujin përmes tubave të saj.

Uji i butë i largon këto probleme dhe i lë sipërfaqet tuaja të pastra dhe tubat të rrjedhin.

  1. Faturat tuaja po rriten.

Ndërsa gelqërja(smërc) grumbullohet në tubacionet tuaja, sistemi hidraulik i shtëpisë tuaj duhet të punojë më shumë për të transportuar ujin, duke rritur kështu kostot e faturave të ujit dhe energjisë. Nëse keni vënë re një rritje kohët e fundit në koston e faturave tuaja të shërbimeve, uji i fortë është ai që e shkakton atë.

Një test uji mund të ndihmojë në përcaktimin e përmbajtjes së ujit tuaj dhe mund të ndihmojë në vendosjen e një sistem filtrimi uji për të gjithë shtëpinë.

 

  1. Rrobat tuaja po zbehen.

Nëse  rrobat tuaja me ngjyra të gjalla dikur kanë filluar të duken gri dhe të zbehta, kjo mund të jetë për shkak të grumbullimit të ujit të fortë në sistemin tuaj hidraulik. Uji i fortë gjithashtu i bën që rrobat të  ashpra dhe mund të gërvishin  lëkurën tuaj.

Pajisja e shtëpisë tuaj me një zbutës uji me cilësi të lartë është një nga mënyrat më të mira për të siguruar  rroba të ndritshme dhe të rehatshme nga larja e parë deri në të 50-tën.

 

  1. Enët dhe gotat tuaja prej qelqi janë të veshura dhe nuk shkelqejnë

Njëlloj me mënyrën se si mineralet e ujit të fortë njollosin sipërfaqet dhe pajisjet, ato gjithashtu bëjnë që enët dhe gotat e qelqit të njollosen dhe të turbullohen. Grumbullimi i ujit të fortë madje mund t’i bëjë enët më të prirura për t’u copëtuar dhe thyer, duke çuar në kosto shtesë zëvendësimi.

Një zbutës uji është mënyra më e mirë për t’i mbajtur enët tuaja të pastra dhe me shkëlqim.

Pra, keni ujë të fortë apo Jo?

Merrni një zbutës uji! Zbutësit e ujit zgjasin jetën e pajisjeve tuaja, kursejnë para në faturën tuaj të energjisë dhe e bëjnë lëkurën tuaj më të butë, pjata më të pastra dhe ngjyra më të shndritshme për rrobat tuaja.

Water Boutique ofron opsione pafund  për blerjen e zbutësve  të ujit që japin   zgjidhje që i përshtatet më së miri stilit të jetesës dhe buxhetit tuaj. Ne ofrojmë gjithashtu testim profesional të ujit.

Water Boutique – Ku ka ujë jemi ne…