Problemet kryesore të ujit

Problemet e ujit dhe si mund të mbrohemi prej tyre:

Bakteret  dhe Viruset 

Në ujë është shumë e lehtë të gjendet dhe shpërndahen baktere dhe viruse të ndryshme, të cilat shkaktojnë diare, helmime e deri në epidemi. 

Mbrohuni nga bakteret dhe Viruset me  Llampa UV  të cilat montohen në lavamanin tuaj për ujë të pijshëm, të sigurt dhe te shëndetshëm. 

-> Llampa UV leshon rreze ultraviolet te cilat shkaterrojne  vetem ADN e baktereve. Bakteret shumohen me ane te ndarjes se ADN dhe duke shkaterruar ADN-ne e tyre eleminojme totalisht permbajtjen e baktereve ne uje si dhe mundesine e tyre per mbijetese deri ne 99.99%.

-> Llampat jane ne modele dhe kapacitete te ndryshme, te pershtatshme per cfaredolloj subjekti duke sigururar efikasitet dhe siguri maksimale nga bakteret ne uji. Llampat UV janë ato më tradicionalet, të cilat eleminojnë bakteret dhe viruset në menyrë të sigurt dhe pa asnjë efekt anësor. 

Pjesë grimcash – rërë, ndryshk, sedimente

Uji në rrugëtimin e tij merr me vete dhe shumë elemente të tjerë, të cilat shkaktojnë bllokime të rubinetave dhe pajisjeve që funksionojnë me ujë (Dushi, Lavatriçe, Lavapjatëse). Ato vjetërohen më shpejt dhe humbin efektivitetin e tyre. 

Parafiltra për eleminimin e sedimenteve, gurë, alga, instalohen në hyrje të rrjetit për një mbrojtje të rrjetit hidraulik. Parafiltra me fishekë ndrimi çdo 6 muaj ose me vetëshpërlarje.

Klori

Sa herë na ka ndodhur të mbushim një gote uji nga rubineti dhe ajo të duket e bardhë. E kemi lënë të qartësohet duke menduar se Klori është larguar, por në fakt ai vazhdon të jetë i pranishëm në ujë. Nëse ne pijmë një ujë me klor, na shkakton probleme me veshkat. Nëse atë ujë me klor e përdorim për t’u larë kemi tharje të lekurës deri në infeksione të rënda. Eleminimi i Klorit në ujë ka disa metoda, më e përdorshmja instalimi i parafiltrave Active Carbon 

-> Per ujin e cezmes ne sugjerojme produktin tone olympus.I pajisur me nje fishek me perberje qeramike ne pjesen e jashtme dhe me karbon aktiv organik brenda.

Poret e imeta te qeramikes bllokojne bakteret si dhe papastertite inerte duke I ndare ato nga uji, ndersa karboni aktiv absorbon klorin duke mos e lejuar ate te dale jashte fishekut. Ne kete menyre kemi siguruar nje uje pa pasterti dhe me e rendesishmja pa permbajtje klori.

Gelqerja dhe Smerci 

Cdo investim ne shtrimin e tubacioneve hidrosanitare apo blerja e pajisjeve profesionale qe funksionojne me uje (lavastoviljet , lavatricet ) I gjithe sistemi I ngrohjes (chiller , panel diellor ) …eshte gjithmone I kushtueshem. Nese nje uje eshte I pakontrolluar dhe I pa trajtuar te gjitha keto investime ne pak muaj do shfaqin problemet e para : Bllokimi I dusheve , Veshja e rezistencave te lavatriceve apo ngjohjeve me element smerci , grumbullim I gelqeres Brenda depozitave dhe boliereve , dukja e shenjave ne xhama dhe ene gatimi. Nese vetem nje Rezistence e Lavatrices vishet me smerc ajo do rrise sasine e energjise se kerkuar per te punuar , detergjente me shume …. dhe ndoshta serisht nuk do na I laje me rrobat si me pare  . 

Mbrojtja e investimit kerkon vetem kontroll te vazhdueshem te cilesise se ujit dhe vendosjen ne hyrje te rrjetit Zbutesa Uji – BWT Best Water Technology . Zbutesat e ujit eleminojne Magnezin dhe Kalciumin nga uji te cilet jane pergjegjesit kryesore per krijimin e smerceve dhe uljen e jetegjatesise se pajisjeve hidrosanitare . 

Metalet e renda ne uje  

Vetem 2 % e problemeve te ujit ne konstatojme , atehere kur UJI  merr ngjyre , ka arome apo shije. Te gjithe perberesit e tjere ne uje , jane te padukshem . Plumbi , Kadmiumi , Zinku apo Arseniku jane metare te renda ne uje ,te cilet shkaktojne probleme te renda ne trupin e njeriut! Keto metale jane quajtur dhe Vrases te Heshtur ne gjuhen mjeksore sepse veprimi I tyre eshte I ngadalte dhe I rrezikshem. Membrana Molekulare (Reverse Osmoses ) eshte perdorur per heren e pare nga NASA , e cila e perdori per te trajtuar ujin e pijshem ne anije kozmike, duke e ritrajtuar disa here . 

-> Membrana Molekulare , eshte nje filter ku madhesia e poreve te tije eshte aq e madhe sa molekulat e ujit, dhe ben ndarjen maksimale te cfaredolloj substance apo elementi te demshem nga uji.

Sistemet e trajtimit te ujit me Membrane Molekulare  jane ne modele dhe variante te ndryshme ne baze te kapacitetit dhe problemeve te ndryshme qe mund te kete uji. Pervec Membranes Molekukare  sistemi permban dhe nje seri filtrash te cilat sherbejne per filtrimin paraprak mekanik dhe kimik per te gjitha papastertite inerte dhe organike qe mund te gjenden ne uje.