Une kam instaluar një zbutës uji në hyrje të rrietit, a mund ta pi ujin?

Une kam instaluar një zbutës uji në hyrje të rrietit, a mund ta pi ujin?

Qellimi i instalimit të një zbutësi uji është eleminimi i joneve që formojnë smërcin dhe gelqeren. Me largimin e këtyre komponenteve uji plotëson vetëm standartin e ujit sanitar, por ai nuk plotëson   standartet e ujit të pijshëm dhe nuk është i shëndetshëm.